Nye idealer i advokatbranchenNye idealer i advokatbranchen

 

Et nyt advokatfirma med idealerne i orden har set dagens lys. En gruppe advokater fra et af Odenses større advokatfirmaer har valgt at starte op for sig selv og etablere Ideal Advokatfirma. Propellos blev tidligt koblet på processen, og har været med hele vejen omkring valg af navn, udarbejdelse af logo, visuel identitet, billedekoncept og website. Du kan læse mere uddybende om, hvordan vi arbejder med at udvikle en visuel brand identitet inde på bloggen, hvor vi blandt andre kommer med eksempler fra casen om Ideal Advokatfirma.


Ideal Advokatfirma er baseret på en vision om at levere kompromisløs kvalitet, og direkte rådgivning kombineret med en pragmatisk rådgiver-klient relation. Advokaterne har taget en række kunder med sig fra deres tidligere arbejdsplads, så de servicerer allerede fra starten nogle af Danmarks større virksomheder. Referencerne omfatter også en lang række mindre selskaber og enkeltmandsvirksomheder. Ideal advokatfirma vil fokusere på deres specialer inden for Mergers and Acquisitions, selskabsretlige forhold, konkurrenceret, rekonstruktion, landbrug samt kontraktsforhold. Grænseoverskridende retsforhold er samtidig en vigtig del af forretningen, hvor Ideal Advokatfirma agerer som repræsentant og bindeled for kunderne i forhold til udenlandske advokater og samarbejdspartere.


Den ideelle form til et logo

Med denne klare vision var det oplagt at tage udgangspunkt i en af de 5 oldgræske idealformer inden for geometri. Den mest enkle af dem er en ligesidet trekant, et såkaldt regulært tetraeder. Alle sider og vinkler er lige store. Det skaber en solid grundform der er stærk og som der – i både bogstavelig og overført betydning – nemt kan bygges videre på. Og med de tre felter, i forskellige nuancer af grøn i trekanten, får bomærket et 3-dimensionelt udtryk. Farvetoner er holdt i en jade-grøn palette. Trekanten er relativ stor i forhold til bogstaverne i logoet, som er en slank og moderniseret udgave af en klassisk serif font. Det samlede udtryk fremstår således med både elegante lette klassiske elementer, samt en ekspressiv brug af farver. Til yderligere at udbygge idéen omkring den geometriske grundform, udviklede vi et billedkoncept, der handler om at anvende trekanter til at skabe grupper af trekanter eller sammensætte trekanter til nye figurer, som feks. kan være en større trekant, et hjerte eller noget helt tredie. Symbolikken kan her dels handle om at Ideal Advokater er med til at bygge op, og kan også handle om at skille ting ad. Se website her