Jagten efter den perfekte bacon

En stor lidenskab for mad, og et yderst begrænset udvalg af god købebacon, blev startskuddet mod etableringen af et mindre sønderjysk røgeri, der udelukkende producerer bacon. Propellos står bag det visuelle koncept, herunder logo, visuel identitet, website og emballager til det nyetablerede Vilstrup Bacon.


For et par år siden blev det første stykke grisebryst saltet og forsøgt røget over en helt almindelig kuglegrill af ”baconaficionadoen” Allan Ungstrup. Det stod dog hurtigt klart, at en simpel kuglegrill ikke var en optimal løsning, så et gammelt brugt varmeskab blev forvandlet til den første prototype af en røgeovn. Utallige forsøg blev foretaget inden den rette kombination af salt, røg og modning til sidst blev forfinet til vores endelige opskrift. De perfekte lokaler blev fundeti landsbyen Sønder Vilstrup i Sønderjylland, og indretningen af det lille røgeri begyndte at tage form.

Hen imod slutningen af 2015 og efter mere end et års renoveringsarbejde var lokalerne klar til at producere gourmetbacon fra Vilstrup. I starten af 2016 kunne den nyslåede ”baconista” så påbegynde en egentlig produktion af smagfuld bacon fra henholdsvis; vildsvin, den toscanske gris, Livar grisen og dansk økogris.


Visuel identitet og website i den gode smags tjeneste

Vilstrup Bacon er målrettet de mere kvalitetsbevidste forbrugere, som gerne bruger lidt ekstra ressourcer på at få fat i den gode smag. Distributionen vil primært være eksklusiv, med en vægt på gourmetbutikker og high-end supermarkeder. På samme vis er flere af landets bedste restauranter ved at få øjnene op for gourmet bacon. I fortsættelse af dette er logo og den visuelle identitet holdt i meget rent og stilrent design uden unødvendige elementer. Det er det gode produkt som hele tiden er i centrum.
På  det responsive website er der mere information omkring tankerne bag Vilstrup Bacon og hvordan produktionen af bacon foregår i den lille sønderjyske by. Råvarerne er nøje udvalgte direkte fra leverandørerne, og dermed sikret at de overholder de høje krav som baconproducenten stiller til sine samarbejdspartnere.  
 Se website: www.vilstrupbacon.dkAt arbejde med VISUEL IDENTITET

Vilstrup Bacon er én blandt mange visuelle identiteter vi har udviklet på Propellos. Vi har samlet et udvalg her. Da en virksomheds visuelle identitet er så essentiel, tænkte vi, at det kunne være interessant at skrive lidt om, hvordan vi arbejder med udviklingen. Det har vi gjort på bloggen, hvor nogle billeder fra processen af netop Vilstrup Bacons identitet udgør nogle eksempler – se mere her.