logo
webdesign
For få måneder siden udkom en rapport om unge danskeres viden om Grønland. Den viste at undervisning om grønlandske forhold på gymnasieniveau er stærkt begrænset, og at der var behov for nye tiltag. I tæt samarbejde med Det Grønlandske Hus og tekstforfatter Martine Lind Krebs, har to dokumentarfilm selskaber taget udfordringen op omkring at skabe relevant, udfordrende og nyskabende undervisningsmateriale om Grønland. Ànorak Film (Grønland) og Bullit Film (Danmark) producerede i 2014 dokumentarfilmen ”Sumé – Lyden af en revolution”, og oplevede at den både vandt genklang hos målgruppen af både danske og grønlandske unge. Filmen handler om et kendt Grønlandsk band fra 70erne, der gennem deres musik og sang på grønlandsk var med til at skabe optakten til et Grønlandsk hjemmestyre. Udover filmen om Sumé indeholder Levende Grønland websitet også undervisningsmateriale baseret to andre film – henholdsvis ”Håbets Ø” fra 2019 og ”Lykkelænder” fra 2018.
Det nye undervisningssite ”Levende Grønland” indeholder fire fag; Dansk, Mediefag, Samfundsfag og Historie. Det er baseret på et grundigt tekstmateriale og opgaver, der er udviklet i samspil med en stribe gymnasiefaglærere. Tekstmaterialet er knyttet sammen med udvalgte klip fra de 3 film, lige som sitet indeholder referencer til andre værker samt interviews med de instruktører, som står bag filmene. Opbygningen tager udgangspunkt i filmene, og er naturligvis meget visuelt orienteret, og der er arbejdet med at gøre det meget nemt at finde rundt på hjemmesiden. Det nye website er implementeret i Umbraco.
Se det nye website herDer er tænkt i at underviseren skal kunne linke til opgaver rundt om på sitet, som eleverne så selv kan tilgå på feks. et mobilt device. Sitet er spækket med små videoklip fra filmene, så det er muligt for underviserne at knytte emner i undervisningsmaterialet til specifikke dele af filmene.
I logoet har vi lånt et udsnit af det grafiske element i det grønlandske flag.
For at sikre, at det både er nemt og behageligt for alle, at læse længere tekster på sitet, og at få overblik, har vi arbejdet meget med hvordan typografien vises på forskellige devices og med luften omkring elementer.